Ingrediente:
- 2 bucati file de somon
- 50 ml sos de soia
- 30 g migdale
- cate 1 varf de cutit coriandru si nucsoara
- 100 ml ulei de masline
- 2 linguri miere
- cateva frunze de salata si patrunjel verde
Pui fileurile intr-un castron, impreuna cu frunzele de patrunjel. Ungi pestele cu miere, il presari cu nucsoara, coriandru si migdale maruntite si il stropesti cu sosul de sia si uleiul de masline. Il lasi in frigider pentru o ora.
Scoti apoi fileurile din sos si le asezi intr-un vas termorezistent. Peste fileuri asezi crengutele de patrunjel, acoperi vasul cu o folie si il introduci in cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute. Intre timp, fierbi sosul in care s-a macerat pestele, pana cand se ingroasa. Cand pestele este gata, il asezi pe un platou decorat cu frunze de salata si torni deasupra sosul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu