Ingrediente:
Pentru aluat si decor
- 400 g faina alba
- 1 plic (7 g) drojdi uscata
- 200 g unt sau margarina
- 2 oua
- 200 ml apa
- 1 varf de cutit de sare
- 500 g fileuri de hering sau orice fel de peste afumat
- 150 g slanina afuamta
- 75 g cascaval
- 2 pahare lapte
Cu o seara inainte, pui heringii la desarat intr-un castron cu apa. Dimineata scurgi toata apa si torni peste peste laptele dulce. Dizolvi drojdia in 100 ml apa calduta. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui drojdia, un ou batut, sarea, restul de apa calduta si untul topit. Amesteci ingredientele si framanti putin aluatul. Il acoperi cu un servet si il lasi sa se odihneasca pe planseta, timp de 1/4 ora. Imparti aluatul in doua parti egale, pe care le intinzi pe rand pe planseta presarata cu faina, sub forma unor dreptunghiuri de dimensiunea tavii (20x30 cm sau diametrul de 25 cm) si groase de aproximativ 5 mm. Scurgi pestele si il rupi in fasii. Tai slaninuta in cubulete si le amesteci usor. Razi cascavalul. Asezi o foaie in tava si pui umplutura in strat uniform, apoi acoperi cu a doua foaie si unesti marginile foilor prin presare. Ungi placinta cu oul ramas si o coci la foc mediu, 25 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu