Cum se fac galuste cu prune uscate, reteta culinara pentru galuste cu prune uscate
Ingrediente:
12 prune uscate, 50 ml rom, 200 ml apa, 1 baton de scortisoara, 250 g branza dulce, 50 g unt, 50 gris, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 galbenus, 60 g faina, 200 g pesmet, 150 g zahar, 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Pui intr-un castronel prunele si batonul de scortisoara si le acoperi cu apa fierbinte in care ai dizolvat romul. Dupa ce s-au rehidratat, le scurgi.
Mixezi untul cu 25 g zahar pana cand se dizolva. Adaugi pe rand grisul, branza, esenta, galbenusul si omogenizezi. Incorporezi faina si framanti aluatul. Formezi galuste de marimea unui mar, pe care le umpli cu prune.
Intr-un vas larg, fierbi zeama in care au stat prunele impreuna cu 1 litru apa. Pui galustele sa fiarba la foc mic, iar cand se ridica, le scoti cu o paleta. Intr-o tigaie, caramelizezi putin zaharul ramas, apoi adaugi pesmetul si il prajesti 2-3 minute, amestecand continuu. Presari scortisoara. rostogolesti galustele prin pesmet si le consumi fierbinti.
Galuste cu prune uscate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu