Cum se face sufleu de paste cu pui si conopida, reteta culinara pentru sufleu de paste cu pui si conopida
Ingrediente:
250 g taitei sau alte paste fainoase, 500 g conopida, 2 fileuri de piept de pui, 100 g mustar, 200 g ciuperci din conserva, 1 ceapa, 4 rosii, 100 g unt, 200 ml lapte, sare, piper, 50 g cascaval, 1 lingura unt pentru forma.
Mod de preparare:
Tai carnea in fasii. Le ungi cu mustar, le presari cu piper si sare si le lasi sa se macereze jumatate de ora.
Fierbi pastele in apa usor sarata, le scurgi si le treci prin jet de apa rece. Separat fierbi 10 minute buchetelele de conopida.
Toci marunt ceapa si o calesti in 50 g unt topi. Cand devine transparenta, adaugi carnea, ciupercile scurse, rosiile tocate marunt si continui sa le inabusi pana scade sosul.
Topesti in alt vas untul ramas si presari faina. Stingi treptat cu laptele si omogenizezi sosul Sarezi si condimentezi dupa gust.
Ungi cu unt o forma termorezistenta. Asezi un strat de paste, acoperi cu sos alb, pui amestecul de carne si ciuperci, apoi presari bucatelele de conopida. Repeti straturile pana cand ingredientele se termina, ultimul strat fiind de sos bechamel.
Presari cascavalul ras si introduci forma in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Il servesti caldut.
Sufleu de paste cu pui si conopida
Posted on marți, 27 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu