Ingrediente:
800 g
zahar, 450 g miez de nuca, 300 g unt sau margarina, 1 pahar apa, 6 oua, 1 fiola
esenta de rom, 2 foi de napolitane, optional, 50 g ciocolata de menaj pentru
decor.
Mod de
preparare:
Prajesti
miezul de nuca in cuptor, iar cand se raceste, il maruntesti cu un cutit.
Caramelizezi la foc mic 400 g zahar. Stingi cu un pahar de apa si lasi sa
fiarba pana se ingroasa siropul. Presari nucile taiate si amesteci bine, apoi
adaugi untul sau margarina si mixezi pana se topeste.
Bati ouale
cu zaharul ramas. Le incorporezi in pasta cu nuci si amesteci pana se ingroasa.
La sfarsit pui esenta de rom. Intinzi crema calduta pe una dintre foile de
napolitana, acoperi cu cea de-a doua si le pastrezi in frigider pana adoua zi, presandu-le cu o greutate.
Ca sa se
distribuie uniform greutatea, poti sa acoperi prajitura cu folie si sa pui
deasupra o tava pe jumatate plina cu apa. Portionezi prajitura a doua zi si,
daca dresti, o decorezi cu dungi subtiri de ciocolata topita la bain-marie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu