.

Prajitura cu foi de napolitane

Posted on
  • duminică, 30 octombrie 2011
  • by
  • zaho
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face prajitura cu foi de napolitane, reteta culinara pentru prajitura cu foi de napolitane


    Ingrediente:

    800 g zahar, 450 g miez de nuca, 300 g unt sau margarina, 1 pahar apa, 6 oua, 1 fiola esenta de rom, 2 foi de napolitane, optional, 50 g ciocolata de menaj pentru decor.

    Mod de preparare:

    Prajesti miezul de nuca in cuptor, iar cand se raceste, il maruntesti cu un cutit. Caramelizezi la foc mic 400 g zahar. Stingi cu un pahar de apa si lasi sa fiarba pana se ingroasa siropul. Presari nucile taiate si amesteci bine, apoi adaugi untul sau margarina si mixezi pana se topeste.

    Bati ouale cu zaharul ramas. Le incorporezi in pasta cu nuci si amesteci pana se ingroasa. La sfarsit pui esenta de rom. Intinzi crema calduta pe una dintre foile de napolitana, acoperi cu cea de-a doua si le pastrezi in frigider pana  adoua zi, presandu-le cu o greutate.

    Ca sa se distribuie uniform greutatea, poti sa acoperi prajitura cu folie si sa pui deasupra o tava pe jumatate plina cu apa. Portionezi prajitura a doua zi si, daca dresti, o decorezi cu dungi subtiri de ciocolata topita la bain-marie.

    0 comentarii:

    Trimiteţi un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint