Ingrediente:
- 1 kg muschi de porc
- 1 capatana de usturoi
- 2 cepe
- 150 ml vin alb sec
- 2 ardei grasi colorati
- 250 g spanac din borcan
- 100 g branza feta
- 250 g bacon
- 2 foi mari de dafin
- sare, piper
- ulei de masline
- foi de dafin
- cimbrisor, rucola
Portioneaza muschiul de porc in doua bucati egale. Cresteaza-le pe toata lungimea, astfel incat sa obtii doua felii subtiri si plate. Condimenteaza cu sare si piper. Taie ceapa si ardeiul marunt. Caleste la foc mic. Adauga baconul, spanacul, condimentele. Amestesteca din cand in cand, circa 25 de minute. Lasa la racit, adauga branza feta. Ungi fiecare felie de muschi cu putin ulei de masline si asaza jumatate din compozitie.
Dupa umplere, ruleaza cu grija feliile de muschi, fara sa strangi prea tare, apoi leaga cu sfoara (sau prinde foarte bine cu scobitori lungi speciale pentru rulada). Incinge cuptorul la 200 de grade. Asaza muschiul in tava de cuptor cu putina apa si ulei.
Adauga cateii de usturoi. Dupa circa o ora, verifica-l, intoarce-l, adauga vinul. Lasa circa 60 de minute la foc mic. Serveste preparatul cu cartofi la cuptor si salata de rucola, decorat cu cimbrisor verde. Neaparat, un pahar cu vin rosu alaturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu