.

Gaina umpluta

Posted on
  • miercuri, 28 decembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face gaina umpluta, reteta culinara pentru gaina umpluta


    Ingrediente:
    • 1 gaina mare
    • 2 cepe
    • 200 g carne tocata de porc
    • 75 g bacon
    • maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima)
    • 2 galbenusuri
    • 100 g unt
    • sare, piper, nucsoara, paptrica
    • 1 pahar de coniac/vin
    • 100 ml zeama de carne
    • 100 g unt
    • patrunjel tocat fin
    Mod de preparare:

    Caleste ceapa tocata marunt, carnea de porc, baconul, maruntaiele de la gaina in putin unt/ulei de masline. In amestecul de mai sus, adauga galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara, paprica, patrunjelul tocat fin. Spala gaina. Umple-o cu ingredientele de mai sus. Prinde-o la gat cu doua scobitori. Unge o tava (vas de lut) cu unt. Coase gaina sau prinde-o cu scobitori la capat. Toarna zeama de carne. Da la cuptor si lasam cam 90 de minute. Toarna coniacul/vinul. Lasa la cuptor inca o ora (pana cand se rumeneste). Cu 15 minute inainte de final, pune cateva felii de mar deasupra. Cand este gata, asaza-o pe un platou, cu felii de mar.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint