Ingrediente:
- 1 gaina mare
- 2 cepe
- 200 g carne tocata de porc
- 75 g bacon
- maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima)
- 2 galbenusuri
- 100 g unt
- sare, piper, nucsoara, paptrica
- 1 pahar de coniac/vin
- 100 ml zeama de carne
- 100 g unt
- patrunjel tocat fin
Caleste ceapa tocata marunt, carnea de porc, baconul, maruntaiele de la gaina in putin unt/ulei de masline. In amestecul de mai sus, adauga galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara, paprica, patrunjelul tocat fin. Spala gaina. Umple-o cu ingredientele de mai sus. Prinde-o la gat cu doua scobitori. Unge o tava (vas de lut) cu unt. Coase gaina sau prinde-o cu scobitori la capat. Toarna zeama de carne. Da la cuptor si lasam cam 90 de minute. Toarna coniacul/vinul. Lasa la cuptor inca o ora (pana cand se rumeneste). Cu 15 minute inainte de final, pune cateva felii de mar deasupra. Cand este gata, asaza-o pe un platou, cu felii de mar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu