.

Tiramisu imbatator

Posted on
  • vineri, 21 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face tiramisu imbatator, reteta culinara pentru tiramisu imbatator


    Ingrediente:


    Pentru blat

    500 g piscoturi, 300 ml cafea, 70 ml lichior de cafea

    Pentru crema

    600 g branza dulce de vaca, 200 g zahar pudra, 300 ml frisca lichida, 1 fiola esenta de migdale, 1 plic zahar vanilat, 100 g stafide, 250 ml coniac frantuzesc

    Pentru decor

    200 g frisca, 3 linguri cacao neagra

    Mod de preparare:

    Fierbi o cafea tare, pe care o torni intr-o cana de 300 ml. Adaugi 70 ml lichior de cafea si amesteci cu o lingurita pana cand bautura va capata un gust aromat. Inmoi piscoturile de sampanie in cafea si le asezi pe un platou.

    Acum o sa pregatim crema. Intr-un vas, pui coniacul frantuzesc in care lasi la inmuiat stafidele. Iei un castron si pui branza de vaci, zaharul, frisca lichida, zaharul vanilat si esenta de migdale, apoi amesteci ingredientele cu mixerul, pana cand obtii o crema fina.

    La urma, amesteci aceasta crema cu stafidele inmuiate in coniac. Peste piscoturi, intinzi un strat de crema si tot asa pana cand ajungi la al treilea strat, peste care pui frisca. Pentru decor, poti presara pe tiramisu cacao sau cafea macinata, dupa gust.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint