Cum se fac papanasi, reteta culinara pentru papanasi
Ingrediente:
600 g branza dulce, 200 g faina, 3 oua, 100 g zahar, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat, 100 ml ulei, 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie, smantana dulce si dulceata pentru decor
Mod de preparare:
Cerni faina. Separti albusurile de galbenusuri. Scurgi bine branza si o pasezi printr-o sita deasa, apoi amesteci cu 150 g faina, galbenusurile si bicarbonatul. Bati albusurile spuma impreuna cu sarea.
Adaugi treptat zaharul tos si zaharul vanilat si bati in continuare pana se dizolva cristalele de zahar. Incorporezi spuma de albusuri amestecand usor, de jos in sus.
Cu mainile presarate cu faina, imparti compozitia in sfere de marimea unui mari si, in numar egal, de marimea unei caise mici.
Pe cele mari le aplatizezi si le prajesti in uleiul fierbinte, pe ambele parti, pe cele mici le prajesti asa cum sunt.
Servesti papanasii presarati cu zahar, decorati cu smantana si dulceata.
Papanasi
Posted on luni, 31 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
papanasi,
Patiserie,
Prajituri,
reteta culinara papanasi,
reteta papanasi,
retete papanasi
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
papanasi,
Patiserie,
Prajituri,
reteta culinara papanasi,
reteta papanasi,
retete papanasi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Cum 'se face' papanasi?:)) Poate se fac ....:))
Trimiteți un comentariu