.

Tort cu crema de ricotta

Cum se face tort cu crema de ricotta, reteta culinara pentru tort cu crema de ricotta


Ingrediente:
  • 1 foaie de pandispan cu cacao
  • 100 g cereale, musli
  • 300 g ciocolata menaj
Pentru sirop
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 4 linguri rom/coniac
Pentru crema
  • 500 g ricotta
  • 100 g smantana
  • 50 g mascarpone
  • 300 g zahar
  • 50 g cacao
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • cateva picaturi de esenta de migdale
Pentru glazura
  • 300 g visine
  • 2 plicuri cu gelatina
Mod de preparare: 

Pentru pregatirea siropului fierbe zaharul cu apa maximum 10 minute. Dupa ce adaugi romul, lasa la racit. Zaharul cu smantana, mixeaza-le intr-un vas potrivit, pana se topeste zaharul. Adauga, esenta de migdale, zaharul vanilat, mascarpone si ricotta. Crema o imparti in 3 parti. O treime, o amesteci cu cacaua pana se omogenizeaza. Intr-o tava pune blatul de pandispan, pe care o sa il insiropezi bine. Deasupra, pune un strat de crema alba de 2 cm inaltime. Pune crema de cacao din loc in loc, apoi din nou restul de crema alba. Nu foarte egal, torni cerealele, amestecate cu ciocolata topita. Cel putin 6 ore dai la rece, dupa care intorci prajitura si o decorezi cu gelatina si visine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint