Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri cu ulei
- 6 linguri cu zahar tos fin
- 1 cana cu faina
- 3-4 plicuri cu zahar vanilat
- 300 g afine de padure
- 225 ml smantana dulce
- 1 lingura cu zahar pudra
- sare
Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga zaharul, lingura cu lingura, si bate pana ce albusurile stau tepene.
Freaca galbenusurile si adauga treptat ulei pana obtii o maioneza omogena. In albusurile batute incorporezi maioneza si amesteca energic.
Cerne faina si incorporeaza-o in compozitie cu miscari de sus in jos pentru a nu pierde aerul din spuma. Unge cu ulei o tava de copt cu suprafata mai mare si pudreaza-o cu faina. Rastoarna compozitia, uniformizeaza si adauga afinele, una cate una, tavile prin faina (opreste cateva pentru decor).
Da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Cand e gata, presara zahar pudra deasupra si lasa sa se raceasca in tava. Taie in patrate numai dupa ce s-a racit. Intre timp, bate smantana dulce pana se intareste, apoi freac-o putin cu zaharul pudra cernut dinainte.
Uneste cu frisca, intr-un turnulet, cate trei patrate de prajitura si imbraca-l apoi in frisca proaspat batuta. Decoreaza din loc in loc, ca un zar, cu afine proaspete.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu