.

Pandispan cu afine

Posted on
  • duminică, 26 februarie 2012
  • by
  • zaho
  • in
  • Etichete: , , , , , , ,
  • Cum se face pandispan cu afine, reteta culinara pentru pandispan cu afine


    Ingrediente:
    • 6 oua
    • 6 linguri cu ulei
    • 6 linguri cu zahar tos fin
    • 1 cana cu faina
    • 3-4 plicuri cu zahar vanilat
    • 300 g afine de padure
    • 225 ml smantana dulce
    • 1 lingura cu zahar pudra
    • sare
    Mod de preparare:

    Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga zaharul, lingura cu lingura, si bate pana ce albusurile stau tepene.

    Freaca galbenusurile si adauga treptat ulei pana obtii o maioneza omogena. In albusurile batute incorporezi maioneza si amesteca energic.

    Cerne faina si incorporeaza-o in compozitie cu miscari de sus in jos pentru a nu pierde aerul din spuma. Unge cu ulei o tava de copt cu suprafata mai mare si pudreaza-o cu faina. Rastoarna compozitia, uniformizeaza si adauga afinele, una cate una, tavile prin faina (opreste cateva pentru decor).

    Da la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Cand e gata, presara zahar pudra deasupra si lasa sa se raceasca in tava. Taie in patrate numai dupa ce s-a racit. Intre timp, bate smantana dulce pana se intareste, apoi freac-o putin cu zaharul pudra cernut dinainte.

    Uneste cu frisca, intr-un turnulet, cate trei patrate de prajitura si imbraca-l apoi in frisca proaspat batuta. Decoreaza din loc in loc, ca un zar, cu afine proaspete.

    0 comentarii:

    Trimiteţi un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint