.

Chec la metru

Posted on
  • joi, 6 octombrie 2011
  • by
  • zaho
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face chec la metru, reteta culinara pentru chec la metru


    Ingrediente:

    Pentru 2 checuri avem nevoie de:

    6 oua, 390 g zahar, 390 g faina, 15 linguri de apa calduta, 10 linguri de ulei, 1 plic praf de copt, 2 linguri de cacao neagra, 1 esenta de vanilie

    Pentru crema avem nevoie de:

    1 pachet si jumatate de unt, 200 g zahar pudra, 1 zahar vanilat, 1 esenta de vanilie, 1 galbenus

    Pentru glazura:

    200 g zahar pudra, 4 linguri cacao neagra, 2-3 linguri apa fierbinte, 1 lingura ulei

    Mod de preparare:

    Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, iar cand acestea devin o spuma tare, adaugam, pe rand, esenta de vanilie si zaharul. Pe rand punem apa calduta, galbenusurile, cele 10 linguri de ulei si apa calduta. Adaugi praful de copt si faina si amesteci pana se omogenizeaza totul.

    Intre timp, pui hartie de copt in 2 tavi de chec de aceeasi masura (cele doua checuri trebuie sa iasa cel putin identice) si incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius. Din compozitia realizata jumatate o pui intr-o tava iar in cealalta jumatate adaugai cacao.

    In cea de-a doua forma torni compozitia de cacao. Pentru 35-40 de minute dai checurile la cuptor, dar nu deschide cuptorul in primele 15-20 de minute. Cand sunt gata, scoti checurile din cuptor, apoi le scoti din forma si le lasi sa se raceasca.

    Acum vom pregati crema cu ajutorul robotului de bucatarie sau a unui mixer, amesteci bine untul, zaharul vanilat si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugi galbenusul si mixezi, iar la final adaugi esenta de vanilie. Cand checurile s-au racit le pui unul langa altul si le tai in felii de aceleasi dimensiuni.

    Dupa ce am pregatit checurile si crema vom asambla "checul la metru". Luam o felie din checu negru pe care o ungem cu crema si lipim de aceasta o felie de chec alb si asa faci pana la final. Dupa ce checul este asamblat, pregatesti glazura.

    Amesteci cacaua cu zaharul si adaugi, pe rand, cele 2-3 linguri de apa fierbinte, amestecand mereu pentru a obtine o crema destul de fluida. Pe final, adaugi 1 lingura de ulei in glazura ca sa luceasca mai frumos si sa nu crape cand tai tortul. Checul il tai in diagonala, astfel incat sa iti iasa jocul de culori negru-alb-negru.

    5 comentarii:

    Anonim spunea...

    pre dificil pre multa bataie de cap

    Zaahoo spunea...

    Nu este dificil, faci 2 checuri, le tai le umpli cu crema pui glazura peste si ai terminat.

    Anonim spunea...

    e bun o sal incerc

    Zaahoo spunea...

    Cu siguranta, si sper sa obti un rezultat foarte bun si gustos.

    Anonim spunea...

    lam incercat iese delicios;)

    Trimiteţi un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint