.

Prajitura parlament

Posted on
  • joi, 20 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face prajitura parlament, reteta culinara pentru prajitura parlament


    Ingrediente:

    2 cani nuca prajita (daca trebuie, prajesti mai mult), 7 albusuri, 7 linguri zahar, 7 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, 1 plic praf de copt, 500 ml frisca batuta, 400 g crema de ciocolata din comert, 1/2 kg biscuiti (cat pentru o tava de aragaz)

    Mod de preparare:

    Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri de zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt. Torni compozitia obitnuta peste nuca din tava si o dai la copt.

    Cand e copt blatul, il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea mai intai. Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa, le pui pe toate in baie de aburi, apoi le fierbi pana se ingroasa putin. Cand e gata, lasi amestecul la racit. Cand s-a racit, pui 500 ml frisca batuta. Amesteci bine, apoi pui compozitia peste biscuiti.

    Ornezi prajitura cu cacao (pui cacaua intr-o sita mica si pudrezi). Este o prajitura pe gustul celor mari, la o ceasca de cafea si un pahar de vorba, dar si pe gustul celor mici, alaturi de o cana de lapte, un pahar de suc, la o aniversare sau pur si simplu la o gustare dulce, dupa-masa. Sa aveti pofta si sa savurati prajitura cu drag.

    3 comentarii:

    Anonim spunea...

    Foarte buna aceasta prajitura. Multumesc pentru reteta!

    Anonim spunea...

    Excelenta prajitura am facut-o si eu si a avut mare succes

    Anonim spunea...

    este ff buna o regatesc si eu f des

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint