Cum se face prajitura parlament, reteta culinara pentru prajitura parlament
Ingrediente:
2 cani nuca prajita (daca trebuie, prajesti mai mult), 7 albusuri, 7 linguri zahar, 7 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, 1 plic praf de copt, 500 ml frisca batuta, 400 g crema de ciocolata din comert, 1/2 kg biscuiti (cat pentru o tava de aragaz)
Mod de preparare:
Ungi o tava cu margarina si pui nuca prajita, atat cat sa acopere toata suprafata tavii. Pregatesti blatul din 7 albusuri batute cu 7 linguri de zahar, 7 linguri de nuca macinata, cele 3 linguri de faina si praful de copt. Torni compozitia obitnuta peste nuca din tava si o dai la copt.
Cand e copt blatul, il rastorni si pui peste el crema de ciocolata, apoi asezi biscuitii inmuiati in cafea mai intai. Cele 7 galbenusuri le amesteci cu 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa, le pui pe toate in baie de aburi, apoi le fierbi pana se ingroasa putin. Cand e gata, lasi amestecul la racit. Cand s-a racit, pui 500 ml frisca batuta. Amesteci bine, apoi pui compozitia peste biscuiti.
Ornezi prajitura cu cacao (pui cacaua intr-o sita mica si pudrezi). Este o prajitura pe gustul celor mari, la o ceasca de cafea si un pahar de vorba, dar si pe gustul celor mici, alaturi de o cana de lapte, un pahar de suc, la o aniversare sau pur si simplu la o gustare dulce, dupa-masa. Sa aveti pofta si sa savurati prajitura cu drag.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Foarte buna aceasta prajitura. Multumesc pentru reteta!
Excelenta prajitura am facut-o si eu si a avut mare succes
este ff buna o regatesc si eu f des
Trimiteți un comentariu