.

Tarta cu fructe

Posted on
  • joi, 20 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face tarta cu fructe, reteta culinara pentru tarta cu fructe


    Ingrediente:

    225 g margarina sau unt, 225 g zahar, 240 g faina, 5 oua, 2-3 linguri rom sau coniac, 1 plic praf de copt, coaja de lamaie sau portocala, 2-3 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, 300-400 g fructe (caise, piersici, prune, capsune, etc.)

    Mod de preparare:

    Freci margarina cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, la fel si faina amestecata cu praful de copt, romul, zaharul vanilat si coaja de citrice. Albusurile batute spuma cu sarea le adaugi in compozitia anterioara, amestecand usor, pe verticala.

    Intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, pui compozitia si o nivelezi usor apoi asezi fructele taiate in doua, fara samburi. In fiecare fruct pui o lingurita de zahar si 7-8 picaturi de rom.

    Fructele le asezi unele langa altele. Dai tava la cuptor, timp de 5 minute la foc mare si 30-35 de minute la foc moderat. Tai tarta cand este rece.

    0 comentarii:

    Trimiteţi un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint