Cum se face tort de castane, reteta culinara pentru tort de castane
Ingrediente:
Pentru blat
100 g nuci macinate, 60 g faina, 150 g zahar, 15 ml rom sau zeama de lamaie
Pentru crema
1 borcan de 400 g piure de castane, 200 g unt, 50 ml rom
Pentru sirop
150 ml apa, 50 g zahar, 50 ml rom
Pentru ornat
500 g frisca, 2 albusuri, 4 foi de gelatina, 80 ml apa, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul, romul si bati incontinuu. Pui nucile, faina si galbenusurile si amesteci totul pana se incorporeaza bine. Dai la cuptor pentru 30-35 de minute. Cand este gata, scoti blatul pe un gratar de prajituri si il lasi la racit.
Dupa ce se raceste, tai blatul in 3 foi pe care le insiropezi cu siropul pregatit din ingredientele de mai sus. Pentru crema, freci untul pana se inmoaie, apoi adaugi treptat piureul de castane si romul. Pui crema in doua straturi, intre cele 3 foi.
Ornezi tortul abundent cu frisca amestecata cu foile de gelatina inmuiate, conform instructiunilor de pe plic. Decorezi dupa bunul plac sau poti pune floricele pentru ornat din comert.
Lasi tortul la rece circa 2-3 ore, apoi il servesti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu