.

Tort de castane

Posted on
  • joi, 20 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tort de castane, reteta culinara pentru tort de castane


    Ingrediente:


    Pentru blat

    100 g nuci macinate, 60 g faina, 150 g zahar, 15 ml rom sau zeama de lamaie

    Pentru crema

    1 borcan de 400 g piure de castane, 200 g unt, 50 ml rom

    Pentru sirop

    150 ml apa, 50 g zahar, 50 ml rom

    Pentru ornat

    500 g frisca, 2 albusuri, 4 foi de gelatina, 80 ml apa, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao

    Mod de preparare:

    Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul, romul si bati incontinuu. Pui nucile, faina si galbenusurile si amesteci totul pana se incorporeaza bine. Dai la cuptor pentru 30-35 de minute. Cand este gata, scoti blatul pe un gratar de prajituri si il lasi la racit.

    Dupa ce se raceste, tai blatul in 3 foi pe care le insiropezi cu siropul pregatit din ingredientele de mai sus. Pentru crema, freci untul pana se inmoaie, apoi adaugi treptat piureul de castane si romul. Pui crema in doua straturi, intre cele 3 foi.

    Ornezi tortul abundent cu frisca amestecata cu foile de gelatina inmuiate, conform instructiunilor de pe plic. Decorezi dupa bunul plac sau poti pune floricele pentru ornat din comert.

    Lasi tortul la rece circa 2-3 ore, apoi il servesti.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint