.

Ciorba radauteana

Posted on
  • joi, 20 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face ciorba radauteana, reteta culinara pentru ciorba radauteana


    Ingrediente:

    1 pui mare de casa, 1 telina, 3 morcovi, 3 radacini de patrunjel, 1 kg smantana, 3 galbenusuri, 1 capatana de usturoi, otet dupa gust, sare, piper

    Mod de preparare:

    Cureti legumele si puiul si le pui sa fiarba impreuna. Iei spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, scoti din zeama atat legume, cat si puiul. Strecori zeama ramasa si o pui din nou la fiert. Tai pieptul de pui fasii si il lasi deoparte. Bati bine smantana si o amesteci cu galbenusurile.

    Adaugi 2-3 linguri de supa fierbinte si amesteci usor, ca sa nu se branzeasca, apoi le torni in oala, amestecand continuu. Este foarte important ca smantana sa fie destul de grasa, astfel incat, cand o adaugi in oala, sa nu se taie si sa strici tot aspectul ciorbei.

    Adaugi otet dupa gust, iar daca este necesar, poti adauga si usturoi. Condimentezi cu sare si piper, pui fasiile de piept de pui si lasi sa mai dea in 2-3 clocote. Daca vrei, poti adauga patrunjel verde tocat marunt. Servesti ciorba fierbinte, eventual cu ardei iute.

    La masa, poti aduce ciorba insotita de smantana si otet, pentru ca fiecare sa dreaga dupa bunulc plac. Este o ciorba delicioasa si inlocuieste cu succes ciorba de burta, de aceea i se mai spune si "ciorba falsa de burta".

    Merge de minune dimineata, dupa o petrecere, dar si oricand in timpul zilei.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint