Ingrediente:
Pentru aluat
- 250 g faina
- 125 g margarina
- 1 ou
- cate 1 lingura ulei si faina pentru tava
- 300 g piept de pui
- 200 g ficatei de pui
- 2 cepe
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 1 lingura faina
- 1 lingura gris
- 1 pahar vin alb
- 1 legatura marar
- 150 g cascaval
- piper
- sare
- 2 linguri ulei
Cerni faina intr-un castron, iar la mijloc faci o adancitura in care pui oul batut cu putina sare si margarina moale, la temperatura camerei. Amesteci ingredientele, framanti aluatul, il invelesti in folie si il pastrezi 1/2 ora in frigider. Speli carnea si ficatei si le tai in bucati. Cureti si tai marunt ceapa. Calesti ceapa in uleiul incins, iar cand devine transparenta, adaugi carnea de pui si ficateii si le inabusi impreuna timp de 5 minute. Stingi cu vinul si continui sa le inabusi impreuna pentru 20 de minute, la foc mic. Stingi focul si, dupa ce s-au racit, le amesteci cu ouale, smantana, faina, mararul tocat fin, sare si piper dupa gust.
Intinzi aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 32 cm, in prealabil unsa si tapeta. Presari grisul peste aluat si intinzi uniform umplutura. Coci tarta 50 de minute, iar cand e aproape gata, presari cas
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu