.

Tarta cu piept de pui si ficatei

Posted on
  • marți, 28 februarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face tarta cu piept de pui si ficatei, reteta culinara pentru tarta cu piept de pui si ficatei


    Ingrediente:

    Pentru aluat
    • 250 g faina
    • 125 g margarina
    • 1 ou
    • cate 1 lingura ulei si faina pentru tava
    Pentru umplutura
    • 300 g piept de pui
    • 200 g ficatei de pui
    • 2 cepe
    • 3 oua
    • 2 linguri smantana
    • 1 lingura faina
    • 1 lingura gris
    • 1 pahar vin alb
    • 1 legatura marar
    • 150 g cascaval
    • piper
    • sare
    • 2 linguri ulei
    Mod de preparare:

    Cerni faina intr-un castron, iar la mijloc faci o adancitura in care pui oul batut cu putina sare si margarina moale, la temperatura camerei. Amesteci ingredientele, framanti aluatul, il invelesti in folie si il pastrezi 1/2 ora in frigider. Speli carnea si ficatei si le tai in bucati. Cureti si tai marunt ceapa. Calesti ceapa in uleiul incins, iar cand devine transparenta, adaugi carnea de pui si ficateii si le inabusi impreuna timp de 5 minute. Stingi cu vinul si continui sa le inabusi impreuna pentru 20 de minute, la foc mic. Stingi focul si, dupa ce s-au racit, le amesteci cu ouale, smantana, faina, mararul tocat fin, sare si piper dupa gust.

    Intinzi aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de 32 cm, in prealabil unsa si tapeta. Presari grisul peste aluat si intinzi uniform umplutura. Coci tarta 50 de minute, iar cand e aproape gata, presari cas

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint