Ingrediente:
- 1 gaina tanara
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- piper boabe
- sare
- 100 g unt
- 150 g smantana
- 2 linguri faina
- 2 plicuri (20 g) gelatina
- 1 albus
- 10 masline negre
Cureti gaina, o speli si o pui la fiert, la foc mic, in 2 litri de apa rece, impreuna cu zarzavatul curatat, piperul boabe si sare dupa gust. Dupa ce au fiert aproximativ 50 de minute, scoti carnea, verifici daca a fiert si o cureti de oase si piele.
Topesti untul intr-o tigaie, presari faina, in prealabil cernuta si amesteci energic. Torni treptat o cana cu supa de pasare si mixezi, mentinand vasul pe foc mediu. Cnad s-a ingrosat sosul, adaugi smantana si omogenizezi.
Treci fiecare bucata de carne prin sosul caldut si le asezi pe un platou stropit cu putina apa rece si decorat cu feliute de masline. Inmoi gelatina in 200 ml de supa rece, iar dupa 10 minute o topesti la bain-marie si o amesteci cu supa ramasa, in prealabil strecurata. Bati spuma albusul si il adaugi in supa, iar dupa 10 minute o strecori.
Cand lichidul e rece, il torni peste bucatile din carne invelite in sos alb. Introduci vasele in frigider, pentru cel putin 2 ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu