Ingrediente:
- 2 oua
- 16 aripioare superioare
- 300 ml lapte
- 4-5 linguri faina
- cate 1 lingurita oregano si cimbrisor uscat
- piper
- sare
- pesmet picant, cu boia
- 200 ml ulei
Speli aripioarele si le usuci cu un servet, apoi le cureti de piele si desprinzi carnea de os incepand din capatul mai subtire. Dupa ce ai taiat tendoanele care mentin carnea pe capatul osului, impingi carnea catre celalalt capat al osului, pana cand carnea se aduna la acest capat. Aripioarele vor arata asemenea unor acadele. Procedezi la fel cu toate aripioarele.
Presari aripioarele cu sare, piper si plante aromatice, dupa gust. Le treci prin ouale batute impreuna cu faina si laptele, apoi prin pesmetul picant. Le prajesti in baie de ulei incins, pana cand se rumenesc frumos. Sunt un aperitiv cald excelent pentru petreceri.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu