Ingrediente:
- 500 g telina
- 300 g piept de pui
- 500 g mere
- 1 lamaie mare
- 150 g cascaval
- 100 g smantana
- 2-3 linguri ulei
- sare
Speli carnea si o fierbi timp de aproximativ 30 de minute, apoi o cureti de oase si piele si o tai in fasii inguste. Decojesti merele si telina. Tai in fasii subtiri telina si merele. Pe masura ce le tai, le stropesti cu zeama de lamaie, pentru a-si pastra culoarea. Pentru dressing, mixezi smantana cu uleiul si zeama de lamaie. Amesteci intr-un bol carnea, merele, telina dressingul si sare dupa gust. Razi deasupra cascaval. Oferi spre consum salata dupa ce ai pastrat-o 20 de minute la frigider.
Sfatul nostru:
Daca in loc de smantana folosesti iaurt pentru dressing, renunta la zeama de lamaie de la sos, pentru ca salata sa nu ti se para prea acra. Alte variante de dressing: 100 g maioneza asezonata cu 1 lingura de coniac, sare si piper sau 2 galbenusuri fierte tare, mixate cu 1 lingurita de mustar, sare, piper macinat si zeama de lamaie dupa gust. In aceste din urma variante, gustul salatei va fi mai placut daca o lasi cateva ore in frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu