.

Scoici Bon Appetit

Posted on
  • sâmbătă, 22 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se fac scoici Bon Appetit, reteta culinara pentru scoici Bon Appetit


    Ingrediente:

    1/2 punga scoici, 1 conserva sparanghel, 1 lamaie, marar, 4 linguri smantana, 1 cutie ciuperci, 50 g unt, 2 catei usturoi, 2 linguri coniac, sare, piper

    Mod de preparare:

    Iei o punga de scoici congelate sau proaspete. Daca sunt congelate, decongelezi scoicile timp de 2-3 minute, in apa fiarta, apoi le treci printr-un jet de apa rece, le desfaci din cochilii si le asezi pe servetele, pentru a se absorbi apa din ele.

    Dupa aceea le pui la marinat cateva minute, cu zeama de lamaie, sare si piper. Daca folosesti scoici proaspete pe acestea le fierbi mai intai in apa cu sare, pana se desfac. Intr-o tigaie, pui putin unt in care adaugi ciupercile taiate si usturoiul tocat, care a fost fiert in prealabil timp de 7 secunde, nu mai mult.

    Calesti totul impreuna cu ciupercile, dupa care dai amestecul deoparte. Intr-o alta tigaie, calesti putin in untul ramas sparanghelul (fiert in prealabil sau din conserva), adaugi apoi sare si piper pe o farfurie. In tigaia cu ciuperci, adaugi smantana si o pui pe foc cateva minute, apoi adaugi marar tocat.

    Intr-o alta tigaie, calesti scoicile scoase de la marinat, cu putin coniac, sare si piper si le lasi pe foc cateva minute. Peste ciupercile cu smantana, adaugi scoicile, amesteci de cateva ori, dupa care le iei de pe foc si le pui alaturi de sparanghel.

    Presari cateva fire de marar verde si servesti scoicile cu felii de lamaie alaturi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint