Ingrediente:
- 4 cotlete cu os
- 1 fir de praz
- 1 captana de usturoi
- 2 cani cu vin rosu
- 1 morcov
- 2 foi de dafin
- 2 lingurite cu susan
- 2-3 crengute de cimbrisor
- sare, piper
Intr-un bol, asaza bucatile de carne impreuna cu prazul si morcovul taiat rondele. Adauga capatana de usturoi necurata si taiata pe jumatate, foile de dafin si un praf de sare si piper. Acopera totul cu vin rosu si lasa la rece doua ore. Dupa ce s-a marinat carnea, transfera totul intr-un vas termorezistent, Presara deasupra doua lingurite cu susan si crengutele de cimbrisor. Lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele, acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute. Indeparteaza folia si mai lasa cel putin zece minute. Serveste fierbinte, alaturi de piure de cartofi si muraturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu