.

Peste alb cu legume inabusite

Cum se face peste alb cu legume inabusite, reteta culinara pentru peste alb cu legume inabusite


Ingrediente:
  • 500 g peste alb ( salau, merluciu, pangasius)
  • 2 cepe rosii
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 lamai
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • unt pentru uns tava
Mod de preparare:

Condimenteaza fileurile cu sare si piper. Toarna peste ele putin ulei de masline si zeama de la o lamaie. Incinge cuptorul. Unge o tava/un vas de yena cu unt, asaza felii de lamaie. Deasupra, asaza fileurile. Adauga ceapa taiata rondele, ardeii felii si rosia taiata bucati maricele. Pune boabe de piper negru si alb. Stropeste cu putin ulei. Condimenteaza si adauga vinul. Daca ai la indemana, pune cateva felii de portocala (dau un gust special). Acopera vasul cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 30 de minute. Cand e gata, scoate folia si lasa sa se rumeneasca. Asaza pestele pe platou, iar langa el, legumele din tava, apoi decoreaza cu patrujel verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint