Ingrediente:
- 500 g pangasius (2-3 fileuri)
- zeama de la o portocala
- 1 portocala pentru decor
- 50 g unt
- 125 g smantana
- 1 borcan cu capere (100 g)
- 1 pahar cu vin alb
- ulei de masline
- sare
- piper alb
- piper negru
Condimenteaza fileurile cu sare si piper. Toarna un pic de ulei de masline si putina zeama de portocale peste ele. Pregateste sosul: topeste untul, adauga restul de zeama de portocala. Amesteca pana da intr-un clocot. Adauga smantana. Continua sa amesteci, pana se omogenizeaza. Lasa pe foc inca cinci minute. Pe urma ia de pe foc si adauga caperele si piper alb macinat. Intr-o tigaie mare sau intr-un wok, incinge putin ulei de masline si prajeste bucatile de peste circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb si scoate imediat pe un platou. Adauga sosul. Decoreaza cu felii si coaja subtire de portocala, rulata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu