.

File de peste cu sos de portocale si capere

Posted on
  • luni, 26 decembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face file de peste cu sos de portocale si capere, reteta culinara pentru file de peste cu sos de portocale si capere


    Ingrediente:
    • 500 g pangasius (2-3 fileuri)
    • zeama de la o portocala
    • 1 portocala pentru decor
    • 50 g unt
    • 125 g smantana
    • 1 borcan cu capere (100 g)
    • 1 pahar cu vin alb
    • ulei de masline
    • sare
    • piper alb
    • piper negru
    Mod de preparare:

    Condimenteaza fileurile cu sare si piper. Toarna un pic de ulei de masline si putina zeama de portocale peste ele. Pregateste sosul: topeste untul, adauga restul de zeama de portocala. Amesteca pana da intr-un clocot. Adauga smantana. Continua sa amesteci, pana se omogenizeaza. Lasa pe foc inca cinci minute. Pe urma ia de pe foc si adauga caperele si piper alb macinat. Intr-o tigaie mare sau intr-un wok, incinge putin ulei de masline si prajeste bucatile de peste circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb si scoate imediat pe un platou. Adauga sosul. Decoreaza cu felii si coaja subtire de portocala, rulata.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint