.

Plachie de pastrav

Posted on
  • duminică, 30 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face plachie de pastrav, reteta culinara pentru plachie de pastrav


    Ingrediente:

    1 kg pastrav, 50 ml otet de mere, 150 ml apa, 100 ml vin alb, 200 g ceapa, 2 linguri faina, 2 foi de dafin, 2-3 catei de usturoi, 50 ml ulei, cate 1 lingurita zahar si boia dulce, piper, sare

    Mod de preparare:

    Cureti pestii, ii speli si ii portionezi. Cureti ceapa si usturoiul. Tai ceapa in solzisori, iar suturoiul in felii. Intr-o tigaie, pui la fiert apa, vinul, otetul, foile de dafin, uleiul si usturoiul, impreuna cu sare si piper dupa gust. 

    Cand lichidul clocoteste, pui ceapa, zaharul si boiaua si torni totul intr-o tava emailata. Asezi deasupra bucatile de peste trecute prin faina, acoperi tava cu hartie pergament si o introduce in cuptorul cald, la foc mediu pentru 25-30 de minute. Plachia de pastrav e buna si calda, si rece.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint