Ingrediente:
1 kg
pastrav, 50 ml otet de mere, 150 ml apa, 100 ml vin alb, 200 g ceapa, 2 linguri
faina, 2 foi de dafin, 2-3 catei de usturoi, 50 ml ulei, cate 1 lingurita zahar
si boia dulce, piper, sare
Mod de
preparare:
Cureti
pestii, ii speli si ii portionezi. Cureti ceapa si usturoiul. Tai ceapa in
solzisori, iar suturoiul in felii. Intr-o
tigaie, pui la fiert apa, vinul, otetul, foile de dafin, uleiul si usturoiul,
impreuna cu sare si piper dupa gust.
Cand lichidul clocoteste, pui ceapa,
zaharul si boiaua si torni totul intr-o tava emailata. Asezi
deasupra bucatile de peste trecute prin faina, acoperi tava cu hartie pergament
si o introduce in cuptorul cald, la foc mediu pentru 25-30 de minute. Plachia
de pastrav e buna si calda, si rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu