Ingrediente:
5 aripi de
curcan, 2 cepe, 1 lingura bulion, 300 ml supa de carnea, 2 linguri ulei, 1
lingura boia dulce, 1 legatura patrunjel, 2 linguri smantana, sare, piper
Pentru galuste
2 oua, 2
linguri unt, 150 g faina, sare, piper
Mod de
preparare:
Cureti
ceapa, o speli si o tai solzisori. Tai in doua aripile de curcan. In uleiul
incins, calesti ceapa, presari boiaua, dupa care pui carnea si amesteci, pana
se caleste uniform. Stingi cu bulionul dizolvat in supa, acoperi vasul si
fierbi totul 35-40 de minute, la foc mediu.
Intre timp,
pregatesti galustele. Fierbi o cana cu apa, untul si un praf de sare. Dupa
primul clocot, adaugi toata faina si amesteci energic pana la omogenizare. Iei
vasul de pe foc si, cand compozitia s-a mai racit, incorporezi ouale batute si
putin piper.
Pui la
fiert, in apa cu putina sare, pentru 20 de minute, cate o lingurita de aluat.
Cand carnea a fiert, adaugi smantana, , galuste scurse si patrunjel tocat
marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu