Ingrediente:
1 ciolan
afumat de porc, 2 picioare de porc, ½ kg boabe de fasole uscata, 2 morcovi,
cate 1 radacina de patrunjel, pastarnac si telina, 2 cepe, 1 gogosar, 1 ardei
gras verde, 1 legatura patrunjel sau marar, ½ legatura frunze de telina, 2
catei de usturoi, 2 foi de dafin, piper macinat, boia dulce de ardei, cateva
boabe de ienibahar, Delikat Legume
Mod de
preparare:
Alegi
fasolea, o speli si o lasi sa se inmoaie in apa clocotita. Speli ciolanul si
oasele si le pui la fiert in aproximativ 3 litri de apa calda, impreuna cu
foile de dafin rupte in bucati si boabele de ienibahar. Ai grija sa indepartezi
spuma care se ridica la inceputul fierberii.
Dupa 1 ora
de fiert, adaugi in vas legumele curatate, spalate si taiate cuburi, precum si
boabele de fasole scurse. Scoti carnea fiarta si o portionezi, indepartand in
acelasi timp si oasele. Adaugi din nou bucatile in oala, impreuna cu usturoiul
zdrobit, boia, piper si Delikat Legume dupa gust si continui fierberea pentru
inca 20 de minute. La sfarsit, presari verdeata fin tocata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu