Ingrediente:
2 oua, 11
linguri faina, cate 15 linguri zahar, ulei si lapte batut sau iaurt, ½ plic
praf de copt, 1 lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 praf de
sare, 3-4 linguri gris, 1kg mere, 1 lingura ulei pentru tava
Mod de
preparare:
Mixezi
ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugi laptele batut sau iaurtul, uleiul,
praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, sarea si, la sfarsit
faina cernuta. Va rezulta un aluat de consistent smantanii.
Ungi cu
uleiul si tapetezi cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ
30-35 cm, cu pereti inalti. Torni jumatate din aluat, peste care presari gris,
in strat uniform. Decojesti merele si le dai pe razatoarea mare.
Le asezi peste
stratul de gris si le acoperi cu aluatul ramas. Coci
prajitura la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute. Cand
s-a racit, o portionezi si presari bucatile cu zahar pudra.
Sfatul
nostru:
Grisul are rolul
de a absorbi zeama lasata de mere. Nu rade merele inainte de a prepara aluatul,
ca sa nu-si lase zeama. Nu este nevoie sa indulcesti merele rase, deoarece
aluatul este suficient de dulce.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu