.

Placinta cu mere si gris

Posted on
  • duminică, 30 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face placinta cu mere si gris, reteta culinara pentru placinta cu mere si gris


    Ingrediente:

    2 oua, 11 linguri faina, cate 15 linguri zahar, ulei si lapte batut sau iaurt, ½ plic praf de copt, 1 lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 praf de sare, 3-4 linguri gris, 1kg mere, 1 lingura ulei pentru tava

    Mod de preparare:

    Mixezi ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugi laptele batut sau iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, sarea si, la sfarsit faina cernuta. Va rezulta un aluat de consistent smantanii.

    Ungi cu uleiul si tapetezi cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ 30-35 cm, cu pereti inalti. Torni jumatate din aluat, peste care presari gris, in strat uniform. Decojesti merele si le dai pe razatoarea mare.

    Le asezi peste stratul de gris si le acoperi cu aluatul ramas. Coci prajitura la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 de minute. Cand s-a racit, o portionezi si presari bucatile cu zahar pudra.

    Sfatul nostru:

    Grisul are rolul de a absorbi zeama lasata de mere. Nu rade merele inainte de a prepara aluatul, ca sa nu-si lase zeama. Nu este nevoie sa indulcesti merele rase, deoarece aluatul este suficient de dulce.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint