Ingrediente:
2 bucati
piept de pui dezosat si fara piele, 150-200 g iaurt natural, 2 lingurite
busuioc uscat macinat, 2 stiuleti de porumb tanar, 2 rosii, 8 felii subtiri de
bacon, 2-3 catei de usturoi, Delikat Legume, piper
Mod de
preparare:
Speli
carnea si o tai in cuburi pe care le presari cu busuioc uscat maruntit si
Delikat Legume dupa gust. Cureti usturoiul si zdrobesti. Amesteci usturoiul cu
iaurtul si putin piper.
Lasi
bucatile de pui sa se marineze pentru 3 ore, in iaurtul condimentat. Cu putin
timp inainte de a prepara frigaruile, pregatesti jarul. Tai porumbul in rondele
si rosia in felii.
Presari cu Delikat Legume feliile de bacon. Scoti
bucatile de carne din iaurt si, fara sa le scurgi, le imbraci in felioare de
bacon si le infingi in betele de bambus, alternand carnea cu porumb si rosie.
Cand jarul
este gata, asezi frigaruile pe gratarul incins si le frigid timp de 5-6 minute
pe fiecare parte, avand grija sa nu se usuce.
Sfatul
nostru:
Le poti
pregati si in cuptor, in tava sau pe gratar, dar sip e cel asezat deasupra
ochiului de aragaz, dar sunt mult mai bune pe un jar de lemne. Frigaruile sunt
un preparat rapid, pe care prietenii nostril ni le ofera langa un pahar cu vin
sau cu bere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu