Ingrediente:
Pentru blat
8 oua, cate
8 linguri zahar si faina, ½ plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingura
margarina pentru tava
Pentru
crema
5
galbenusuri, 300 g zahar pudra, 1 lingura nes, 250 g unt sau margarina, cate 50
ml coniac si apa
Pentru
decor
5 albusuri,
300 g zahar, 2-3 linguri zeama de lamaie, 1 lingura nes
Mod de
preparare:
Pentru
blat, bati albusurile spuam cu sarea si zaharul. Incorporezi treptat
galbenusurile, praful de copt si faina. Torni compozitia intr-o tava de 30-35
cm unsa si coci blatul ½ ora, la foc mediu.
Pentru
crema, mixezi la bain-marie, galbenusurile cu zaharul, untul si nesul, pana se
omogenizeaza. Intepi blatul rece din loc in loc si il insiropezi cu coniacul
diluat cu apa.
Pentru
glazura, bati albusurile spuma cu ½ din zahar si zeama de lamaie. Caramelizezi
restul de zahar si il incorporezi treptat in bezea. Intinzi bezeaua pe o
prajitura si o pudrezi cu nes. O tai dup ace ai pastrat-o la rece 2 ore.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu