.

Prajitura cu nes

Posted on
  • duminică, 30 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face prajitura cu nes, reteta culinara pentru prajitura cu nes


    Ingrediente:
     

    Pentru blat

    8 oua, cate 8 linguri zahar si faina, ½ plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingura margarina pentru tava

    Pentru crema

    5 galbenusuri, 300 g zahar pudra, 1 lingura nes, 250 g unt sau margarina, cate 50 ml coniac si apa

    Pentru decor

    5 albusuri, 300 g zahar, 2-3 linguri zeama de lamaie, 1 lingura nes

    Mod de preparare:

    Pentru blat, bati albusurile spuam cu sarea si zaharul. Incorporezi treptat galbenusurile, praful de copt si faina. Torni compozitia intr-o tava de 30-35 cm unsa si coci blatul ½ ora, la foc mediu.

    Pentru crema, mixezi la bain-marie, galbenusurile cu zaharul, untul si nesul, pana se omogenizeaza. Intepi blatul rece din loc in loc si il insiropezi cu coniacul diluat cu apa.

    Pentru glazura, bati albusurile spuma cu ½ din zahar si zeama de lamaie. Caramelizezi restul de zahar si il incorporezi treptat in bezea. Intinzi bezeaua pe o prajitura si o pudrezi cu nes. O tai dup ace ai pastrat-o la rece 2 ore.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint