Ingrediente:
1 pui mic,
de circa 750 g, 200 g orez, 250 g ceapa, 100 g morcovi, 100 g telina, 50 g unt,
50 ml ulei, 350 g ardei grasi, 350 g rosii, 1 legatura marar, piper, sare
Mod de
preparare:
Speli puiul
si il pui la fiert in apa cu sare. Indepartezi spuma care se formeaza la
inceput, apoi adaugi o ceapa, un morcov si cateva felii de telina, in prealabil
curatate si spalate.
Cureti si
speli restul de legume. Incingi uleiul intr-o cratita si calesti la foc mic
orezul spalat si scurs, restul de ceapa taiata marunt si ardeii grasi. Dupa 10
minute, stingi cu supa de pui, sarezi si condimentezi.
Asezi puiul
pe jumatate fiert pe patul de legume si orez, il ungi cu unt topit si il presari
cu sare si piper dupa gust. In jurul puiului, asezi rosiile taiate in bucati
mari.
Torni putina apa si acoperi vasul. Il introduce in cuptor, la foc mediu,
20 de minute.
Descoperi
vasul si lasi puiul sa se rumeneasca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu