.

Pui gatit sarbeste

Posted on
  • duminică, 30 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face pui gatit sarbeste, reteta culinara pentru pui gatit sarbeste


    Ingrediente:

    1 pui mic, de circa 750 g, 200 g orez, 250 g ceapa, 100 g morcovi, 100 g telina, 50 g unt, 50 ml ulei, 350 g ardei grasi, 350 g rosii, 1 legatura marar, piper, sare

    Mod de preparare: 

    Speli puiul si il pui la fiert in apa cu sare. Indepartezi spuma care se formeaza la inceput, apoi adaugi o ceapa, un morcov si cateva felii de telina, in prealabil curatate si spalate.

    Cureti si speli restul de legume. Incingi uleiul intr-o cratita si calesti la foc mic orezul spalat si scurs, restul de ceapa taiata marunt si ardeii grasi. Dupa 10 minute, stingi cu supa de pui, sarezi si condimentezi. 

    Asezi puiul pe jumatate fiert pe patul de legume si orez, il ungi cu unt topit si il presari cu sare si piper dupa gust. In jurul puiului, asezi rosiile taiate in bucati mari. 

    Torni putina apa si acoperi vasul. Il introduce in cuptor, la foc mediu, 20 de minute.

    Descoperi vasul si lasi puiul sa se rumeneasca.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint