Cum se face
tochitura de ciuperci, reteta culinara pentru tochitura cu ciuperci
Ingrediente:
1 kg pulpa
de porc, 200 g costita afumata, 300 g ciuperci, 2 ardei grasi, 3 cepe, 300 ml
suc de rosii, 1 capatana usturoi, 100 ml ulei, Delikat Legume, piper
Mod de
preparare:
Speli pulpa
de porc si o tai in cubulete pe care le prajesti intr-o tigaie cu ulei. Dup ace
bucatile se rumenesc, adaugi si costita afumata, pe care ai taiat-o in fasii.
Continui sa le calesti impreuna la foc mic, timp in care pregatesti legumele si
ciupercile.
Cureti si
speli ciupercile, ceapa si ardeiul gras. Tai ceapa marunt, ardeii si ciupercile
in felioare si le adaugi peste carne si costita. Daca sosul scade, torni cate
putina apa.
Dupa ce legumele s-au calit, torni sucul de rosii, lasi sa mai
scada 10 minute la foc mediu, iar spre sfarsitul prepararii adaugi usturoiul
tocat, piper si Delikat Legume dupa gust.
Servesti
tochitura alaturi de o mamaliguta aburinda presarata cu telemea rasa si,
eventual, cu un ochi romanesc deasupra, preparat in apa clocotita, in care ai
adaugat Delikat Legume.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu