Cum se face balmos, reteta culinara pentru balmos
Ingrediente:
2 cani de smantana, 2 cani de malai, 1 litru si jumatate de apa, 150 g unt, 350 g telemea de vaca, 100 g de cascaval, sare
Mod de preparare:
Pentru a masura cantitatile de malai si smantana, folosesti o cana cu volumul de 250 ml. Intr-un tuci, topesti 100 g unt. Il amesteci cu smantana, iar la primele clocote, presari repede malaiul, in prealabil cernut. Amesteci incontinuu, ca sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de baza tuciului. Adaugi puntina sare si continui fierberea la foc mic, pana cand mamaliga este fiarta.
Rastorni mamaliga pe o planseta. Ungi o tava cu untul ramas, intinzi in strat uniform jumatate din cantitatea de mamaliga, presari telemeaua rasa si acoperi cu restul de mamaliga. Presari deasupra cascavalul ras si introduci tava in cumptorul cald, la foc mediu.
Dupa ce preparatul s-a rumenit, scoti balmosul si il servesti fierbinte.
Balmos
Posted on miercuri, 28 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aperitive cu brinza,
Retete vegetariene
Etichete:
Aperitive cu brinza,
Retete vegetariene
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu