.

Balmos

Posted on
  • miercuri, 28 septembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face balmos, reteta culinara pentru balmos

    Ingrediente:

    2 cani de smantana, 2 cani de malai, 1 litru si jumatate de apa, 150 g unt, 350 g telemea de vaca, 100 g de cascaval, sare

    Mod de preparare:

    Pentru a masura cantitatile de malai si smantana, folosesti o cana cu volumul de 250 ml. Intr-un tuci, topesti 100 g unt. Il amesteci cu smantana, iar la primele clocote, presari repede malaiul, in prealabil cernut. Amesteci incontinuu, ca sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de baza tuciului. Adaugi puntina sare si continui fierberea la foc mic, pana cand mamaliga este fiarta.

    Rastorni mamaliga pe o planseta. Ungi o tava cu untul ramas, intinzi in strat uniform jumatate din cantitatea de mamaliga, presari telemeaua rasa si acoperi cu restul de mamaliga. Presari deasupra cascavalul ras si introduci tava in cumptorul cald, la foc mediu.

    Dupa ce preparatul s-a rumenit, scoti balmosul si il servesti fierbinte.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint