.

Saratele cu branza

Posted on
  • miercuri, 28 septembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se fac saratelele cu branza, reteta culinara pentru saratele cu branza


    Ingrediente:


    250 g de faina, 1 varf de cutit sare, jumatate plic praf de copt, 25 g unt, 250 g branza de oaie, 2 oua

    Mod de preparare:


    Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in car epui un ou batut cu sarea, praful de copt, untul moale si branza rasa fin sau faramitata. Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il invelesti intr-o folie de plastic si il introduci in frigider pentru 15-20 de minute.

    Scoti aluatul din frigider si il intinzi in strat de 3-4 mm, pe planseta presarata cu faina. Il impaturesti in 5-6, il invelesti din nou si il introduci in frigider pentru alte 15 minute. Repetati aceste operatiuni de doua ori.

    Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul ins trat de jumatate cm grosime si il tai cu rozeta in fasii late de 3 cm sau cu un pahar, in rondele.

    Ungi saratelele cu ou batut. Le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2-3 cm si le introduci in cuptorul preincalzit. Le coci la foc mijlociu, pentru 20 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

    Sfatul nostru:


    Saratelele sunt o gustare excelenta pentru serile in care stai la un pahar de vorba cu prietenii. Imediat dupa ce le-ai uns cu galbenus, presara-le cu seminte de susan, chimen, dovleac sau floarea-soarelui sau rade fin deasupra telemea.Pentru o petrecere, taie-le in baghete cat mai lungi.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint