.

Ciorba de crap cu praz

Cum se face ciorba de crap cu praz, reteta culinara pentru ciorba de crap cu praz


Ingrediente:
  • 2 fire de praz
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 1 l bors
  • 3 morcovi
  • 1 crap proaspat, de circa 600 g
  • 1 legatura leustean
  • 2 linguri ulei
  • sare grunjoasa
  • piper boabe si macinat
  • 1-2 foi de dafin
  • 100-150 g iaurt sau smantana degresata
Mod de preparare:

Cureti pestele, il speli bine si il portionezi. Il pui sa fiarba in apa clocotita, cu sare, piper boabe si foile de dafin, pentru 10 minute, la foc mic. Separat fierbi borsul si indepartezi spuma. Cureti legumele, le speli si le tai cubulete. In 2 litri de apa, fierbi legumele la foc mic, adaugandu-le in urmatoarea ordine: morcovii, ardeii, prazul, ceapa, iar dupa 10 minute, rosiile decojite si maruntite. Continui fierberea in oala acoperita cu un capac, iar dupa 5 minute, adaugi pestele si sare dupa gust. Acresti ciorba dupa gust si stingi focul. Presari leustean proaspat tocat in fiecare portie si aduci la masa ciorba impreuna cu smantana, pentru ca fiecare sa-si adauge dupa preferinta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint