.

Bors de peste

Posted on
  • miercuri, 12 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face bors de peste, reteta culinara pentru bors de peste


    Ingrediente:

    6 medalioane de salau, un litru bors, 2 cepe rosii, 2 fire ceapa verde, 3 morcovi, 3 ardei, 3 rosii, 200 g ciuperci, 4 galbenusuri, 200 ml smantana, leustean, 2-3 lingurite de ulei de masline, sare, piper, negru macinat

    Mod de preparare:

    Se curata legumele, se spala si se dau pe razatoare mica. Se calesc 2-3 minute in oala unsa cu putin ulei si se adauga apa. Se acopera si se lasa sa clocoteasca 30 de minute. In acest timp, se spala bine medalioanele de salau, se curata pielea si se pun sa fiarba in oala cu zarzavaturi.

    Se adauga sare si piper. Borsul se strecoara si se pune sa clocoteasca cateva minute. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, se adauga smantana si se bat bine-bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce au fiert legumele si pestele, se adauga borsul, se mai lasa sa clocoteasca 2-3 minute, iar la sfarsit, dupa ce s-a oprit focul, se pune smantana. Se incorporeaza usor cu ajutorul unui tel para. Se serveste ornata cu leustean proaspat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint