.

Copane crocante

Posted on
  • joi, 13 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac copane crocante, reteta culinara pentru copane crocante


    Ingrediente:

    un kg copane de pui, sare, piper negru macinat, ulei pentru prajit, o legatura patrunjel

    Pentru garnitura

    3-4 bucati sfecla rosie, hrean ras cu otet, ulei de masline, o lingurita zahar


    Mod de preparare:

    Se spala si se curata copanelele de pielite, se pun pe un servet absorbant si se sterg bine, sa nu ramana niciun strop de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva minute la rece. Se spala in acest timp sfecla si se pune sa fiarba in apa cu sare.

    Separat, se incinge uleiul si se pun copanele. Se rasucesc din cand in cand si, dupa ce au devenit aurii si crocante, se scot pe un platou tapetat cu hartie absorbanta. Se verifica daca a fiert sfecla, se scoate, se raceste si se curata. Se taie cubulete si se amesteca cu hreanul ras, se potriveste cu sare, otet, ulei si zahar. Pulpele crocante se servesc cu salata de sfecla si se orneaza cu patrunjelul verde, tocat marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint