.

Lahmacun sau pizza turceasca

Posted on
  • joi, 13 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face lahmacun sau pizza turceasca, reteta culinara pentru lahmacun sau pizza turceasca


    Ingrediente:

    o lingurita drojdie uscate, 1/2 lingurita zahar, 330 g faina, 250 ml apa, o lingura ulei de masline

    Pentru umplutura

    225 g carne de oaie, o lingura unt, o ceapa, o rosie, 2 linguri bulion, sucul unei lamai, sare, piper

    Mod de preparare:

    Mai intai se prepara aluatul pentru care zaharul se dilueaza in apa si se presara apoi drojdia. Se amesteca si se lasa putin sa faca basicute. Faina se amesteca cu sarea si se adauga maiaua de drojdie. Se pun uleiul si sarea si se framanta un aluat timp de 10 minute, pana ce devine elastic.

    Apoi, se aduna intr-o bila care se unge cu foarte putin ulei, se pune intr-un vas care se acopera si se lasa sa creasca pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp, se prepara umplutura pentru care ceapa marunt, tocata se inmoaie in untul topit, se adauga rosia curatata de coaja si taiata cuburi mici.

    Se adauga carnea, bulionul si sucul de lamaie. Se potriveste gustul de sare si piper. Aluatul crescut se lucreaza putin, si apoi, in functie de vasul in care coace, ori se taie in bucati mai mici, ori se lasa intreg si se pune in vas.

    Se pune in mijloc amestecul de carne, se rasucesc marginile sau capetele pentru ca umplutura sa nu curga si se da la cuptor aproximativ 15 minute. Se serveste cu masline, ardei iuti, salata de rosii cu ceapa.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint