.

Crema caramel in cupa crocante

Posted on
  • marți, 8 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face crema caramel in cupa crocante, reteta culinara pentru crema caramel in cupe crocante


    Ingrediente:

    450 g zahar, 700 ml lapte, 200 g pulbere de migdale macinate fin, 4 galbenusuri, 6 piersici din compot Olympia, 1 lingura faina, 1 lingurita zahar vanilat, 1 paharel cognac

    Mod de preparare:

    Pentru cupele crocante, amestecati cu o lingura de lemn 250 g zahar cu 6 linguri apa, la foc mic, pana cand amestecul incepe sa se caramelizeze si sa se ingalbeneasca la culoare. Adaugati rapid faina de migdale, luati vasul de pe foc si amestecati energic ingredientele. Turnati amestecul fierbinte intr-o tava infainata si nivelati-l uniform intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. 

    Cu ajutorul unui pahar mare de apa, decupati din foaie, cat este calda inca, rondele. Puneti pe rand rondelele pe partea exterioara a unui pahar asezat cu gura in jos si modelati cupele, dandu-le forma necesara. Aceasta operatiune se poate face numai atata timp cat foaia este calda, asa ca lucrati repede. 

    Lasati cupele la racit. Fierbeti laptele cu zaharul vanilat. In acest timp, in alt vas caramelizati 100 g zahar cu 2 linguri apa. Cand caramelul are o culoare uniforma roscata, luati vasul de pe foc si lasati-l la racit. Bateti putin galbenusurile si adaugati faina si laptele treptat, amestecand mereu cu o lingura de lemn. 

    Turnati acest amestec in vasul cu caramelul si puneti vasul la foc mic, continuati amestecarea pana cand caramelul intarit se dizolva in lapte si amestecul este omogen. Luati vasul de pe foc si lasati amestecul la racit. Turnati-l rece in cupele crocante asezate pe farfurioare si deasupra puneti felii de piersici stropite cu cognac.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint