.

Sufleu de ciocolata

Posted on
  • sâmbătă, 5 noiembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face sufleu de ciocolata, reteta culinara pentru sufleu de ciocolata


    Ingrediente:
    • 4 galbenusuri
    • 70 g zahar
    • 70 g unt moale
    • 70 g ciocolata amaruie
    • 110 g alune de padure rase
    • 4 albusuri
    • unt
    Mod de preparare:

    Se topeste ciocolata la bain-marie. Se bat galbenusurile cu zahar pana ce se albesc. Apoi se adauga untul si se inglobeaza batand cu telul. Se incorporeaza apoi ciocolata topita si alunele.

    Se bat albusurile sis e adauga la compozitia de ciocolata; se omogenizaeaza cu mare atentie, folosind o spatula de lemn.

    Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ung formele cu unt si se pudreaza cu zahar; se umplu pe 2/3 cu compozitia de ciocolata. Formele se asaza la bain-marie si se coc 12-15 minute. In tot acest timp nu se deschide cuptorul!

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint