.

Terina dulce

Posted on
  • miercuri, 9 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se face terina dulce, reteta culinara pentru terina dulce


    Ingrediente:

    1 kg smochine proaspete sau uscate, 3 gutui, 250 g zahar, 200 g stafide, 150 g miez de nuca, 40 g gelatina-granule


    Mod de preparare:

    Puneti 750 ml apa intr-un vas si adaugati zaharul si gutuile spalate si taiate in sferturi. Puneti vasul la fiert, la foc potrivit, pentru 25 de minute. In acest timp, inmuiati gelatina intr-un pahar cu apa rece.

    Strecurati prin sita gutuile fierte si adaugati in lichidul obtinut gelatina, amestecati si lasati la racit. Daca folositi smochine uscate, puneti-le la inmuiat in apa calda.

    Daca folositi smochine proaspete, curatati-le de coaja si taiati-le in doua. Tapetati cu folie transparenta o tava de chec. Turnati pe fundul tavii un strat de sirop cu gelatina, peste care puneti un strat de miez de nuca, apoi puneti iar un strat uniform de gelatina de gutui.

     Puneti peste aceasta un strat de smocine, peste care turnati gelatina de gutui si peste el un strat uniform de stafide. Repetati opreatiunile pana cand se termina toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din gelatina.

    Nivelati si acoperiti cu folie terina, apoi puneti-o la frigider pentru cel putin 6 ore. Inainte de servire, scoateti-o din frigider si taiati-o in felii.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint