.

Inghetata de caise cu migdale

Posted on
  • duminică, 25 ianuarie 2015
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face inghetata de caise cu migdale, reteta culinara pentru inghetata de caise cu migdale

    Ingrediente:
    • 750 g caise (foarte coapte)
    • 100 g migdale
    • 250 g zahar
    • 300 ml lapte
    • 200 g smantana
    • 3 linguri rom
    • 1 lingurita esenta de migdale
    • 50 g ciocolata alba
    • 10 frunze de izmusoara
    • 1 lingura amidon
    Mod de preparare:

    Caisele se oparesc, se curata de coaja si se scot samburii. Se paseaza sau se mixeaza, se amesteca cu romul si cu jumatate din cantitatea de zahar.

    Laptele se amesteca cu zaharul ramas si cu amidonul, apoi se fierbe pana se ingroasa. Se lasa compozitia la racit. Cand s-a racit, aceasta crema se amesteca cu smantana, esenta de migdale si piureul de caise. Se omogenizeaza totul batand cu telul, sau cu mixerul timp de 2 minute.

    Migdalele dulci se oparesc, se decojesc si se prajesc intr-o tigaie, fara grasime. Se zdrobesc cu sucitorul in bucati cat mai mici, apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.

    Se toarna amestecul in boluri, iar acestea se dau la congelator pentru minimum 2 ore. La servire, bolurile cu inghetata se decoreaza cu felii subtiri de caise. Deasupra lor se rade ciocolata alba. Pe mijlocul fiecarui bol se pune o frunza de izmusoara.

    Sugestie:

    Aceste inghetate se pot servi ornate cu frisca si cu fructe.
    Caisele pot fi inlocuite cu piersici.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint