.

Plachie de crap

Posted on
  • joi, 22 septembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Ingrediente:

    - 1 crap de aproximativ 1 kilogram, 1 kilogram jumatate
    - 500 g de ceapa
    - 1 ardei gras
    - 3-4 rosii
    - 100 ml ulei
    - condimente (cimbru, salvie, rozmarin, piper, boia)
    - sare

    Cum se prepara plachie de crap:


    Cureti pestele de solzi, intestine si branhii si il speli bine. Il presari cu sare si il introduci la frigider pentru 30 de minute.

    Cureti si speli legumele. Tai ceapa solzisori, ardeiul in fasii, iar rosiile in felii. Inabusi ceapa in ulei pana se inmoaie, apoi adaugi ardeiul, rosiile si condimentele dupa gust.

    Asezi legumele intr-o tava, in strat uniform. Le stropesti cu 200 ml apa si pui deasupra pestele, pe care il ungi cu 2-3 linguri de ulei. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 30-35 minute. Il portionezi si il servesti fie cald, fie rece, cu legumele din tava si, daca doresti, cu lamaie.



    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint