Ingrediente:
- 1 kg inimi si pipote de pui
- 1 rosie coapta
- 1 lingura pasta de tomate
- 4-5 catei de usturoi
- 1 cana orez
- 50 ml uilei
- piper
- condimente (oregano, dafin, cimbrisor, busuioc)
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- sare
Cum se prepara pipotele de pui cu orez
Cureti maruntaiele, le speli in mai multe ape si le pui la fier 45 de minute.
Dupa ce au fier, scurgi pipotele si inimile si le inabusi in ulei, adaugand pasta de tomate si rosia data pe razatoare. Cand sosul a scazut, adaugi usturoiul pisat, dizolvat in putina zeama de la fiert pipotele. Potrivesti de sare, condimentezi si lasi cateva minute sa fiarba la foc domol, apoi opresti focul si acoperi cu un capac.
Cureti legumele. Tai marunt ceapa si ardeiul. Razi fin morcovul. Calesti legumele in ulei, apoi stingi cu zeama de la fiert maruntaiele si adaugi orezul. Le fierbi amestecand continuu. Cand orezul a fiert, iei vasul de pe foc si il acoperi cu un capac. Servesti inimioarele si pipotele alaturi de orez si o salata de sezon.
Timp de preparare: 1 ora
Portii: 7
Pipotele de pui cu orez
Etichete:
Aperitive cu carne,
Mancaruri cu carne
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu