.

Cotlet de porc pregatit taraneste

Posted on
  • joi, 22 septembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Ingrediente:


    - 500 g cotlet sau muschi de porc
    - 100 grame de malai
    - sare
    - piper

    Cum se prepara cotlet de porc taraneste


    Portionezi cotletul in 10 felii egale, pe care le bati cu ciocanul pentru snitele, apoi le presari cu putina sare si cu piper dupa gust.

    Treci feliile prin malai si le pui la fript pe gratarul incins. Intorci feliile pe partea cealalta dupa 5 minute si le frigi in continuare timp de alte 5. Pregatite astfel, cotletele vor prinde o crusta crocanta, care preia toate sucurile din care si o parte din grasimea topita. Le aduci la masa fierbinti, fiecare mesean putand sa-si sareze portia dupa gust.

    Alaturi de cotlete, pune pe gratar si cateva legume: rosii, felii de dovlecel, vanata sau ardei. In orice anotimp, vor fi o garnitura foarte potrivita pentru friptura ta. Pentru o aroma deosebita, freaca 100 g unt cu 1 lingurita de cimbru uscat, maruntit. Cand friptura este fierbinte, unge bucatiile cu un strat subtire de unt aromat. Asemanator, carnea fripta de pasare poate fi aromata cu unt frecat cu usturoi pisat.

    Timp de preparare: 20 minute

    Portii: 10

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint