Cum se face placinta cu dovleac, reteta culinara pentru placinta cu dovleac
Ingrediente:
600 g faina, 2 oua, 250 g zahar, 20 g drojdie, 150 ml lapte, 250 g margarina sau 200 g unt, 1-2 linguri smantana, coaja rasa de la 1 lamaie, 1 varf de cutit sare, 1 farfurie adanca dovleac ras
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zaharul si 2 linguri lapte fierbinte, pana cand obtii o spuma in care adaugi treptat drojdia dizolvata in lapte caldut, smantana, sarea, coaja de lamaie si ouale. Incorporezi faina cernuta si framanti un aluat potrivit de tare.
Intinzi jumatate din aluat intr-o tava mai mare si asezi deasupra miezul de dovleac ras. Acoperi cu aluatul ramas, pe care il intepi din loc in loc. Coci placinta in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 35 de minute.
Sfatul nostru:
Din aluatul astfel pregatit si umplutura de dovleac, poti sa pregatesti trei rulouri asemanatoare strudelului, pe care le coci in acelasi mod.
Placinta cu dovleac
Posted on joi, 29 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu