Cum se face placinta sarbeasca, reteta culinara pentru placinta sarbeasca
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta (400 g), 1 kg cas sau telemea nesarata, 12 oua, 1 varf de cutit de sare, 600 g zahar, 100 g stafide, 200 ml ulei, 1 lamaie, 25 g margarina pentru tava, sare
Mod de preparare:
Cu 30 de minute inainte de a incepe prepararea placinte, pui stafidele la inmuiat in apa calduta. Dai branza pe razatoarea mare si coaja de lamaie pe razatoarea mica. Bati ouale impreuna cu putina sare si coaja de lamaie. Ungi cu margarina o tava rotunde, cu diametrul de 36 cm sau dreptunghiulara, de marimea foilor de placinta.
Asezi pe baza tavii 4 foi de placinta, fiecare unsa cu ulei, apoi presari un strat de branza, stafide scurse, zahar. Torni uniform o parte din ouale batute. Suprapui doua foi unse si repeti straturile pana cand termini ingredientele. Pentru un aspect placut, ungi placinta cu un strat fin de oua batute.
Coci placinta la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute. O tai in bucati dupa ce s-a mai racit si o consumi fie calda, fie rece. O poti presara cu 2-3 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie.
Sfatul nostru:
Portioneaza cu grija compozitia cu branza, oua, zahar si stafide, ca sa iti ajunga pentru cele 5-6 straturi de foi.
Placinta sarbeasca
Posted on joi, 29 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu