.

Placinta sarbeasca

Posted on
  • joi, 29 septembrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face placinta sarbeasca, reteta culinara pentru placinta sarbeasca


    Ingrediente:


    1 pachet foi de placinta (400 g), 1 kg cas sau telemea nesarata, 12 oua, 1 varf de cutit de sare, 600 g zahar, 100 g stafide, 200 ml ulei, 1 lamaie, 25 g margarina pentru tava, sare

    Mod de preparare:

    Cu 30 de minute inainte de a incepe prepararea placinte, pui stafidele la inmuiat in apa calduta. Dai branza pe razatoarea mare si coaja de lamaie pe razatoarea mica. Bati ouale impreuna cu putina sare si coaja de lamaie. Ungi cu margarina o tava rotunde, cu diametrul de 36 cm sau dreptunghiulara, de marimea foilor de placinta.

    Asezi pe baza tavii 4 foi de placinta, fiecare unsa cu ulei, apoi presari un strat de branza, stafide scurse, zahar. Torni uniform o parte din ouale batute. Suprapui doua foi unse si repeti straturile pana cand termini ingredientele. Pentru un aspect placut, ungi placinta cu un strat fin de oua batute.

    Coci placinta la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute. O tai in bucati dupa ce s-a mai racit si o consumi fie calda, fie rece. O poti presara cu 2-3 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie.

    Sfatul nostru:

    Portioneaza cu grija compozitia cu branza, oua, zahar si stafide, ca sa iti ajunga pentru cele 5-6 straturi de foi.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint