Cum se fac clatitele, reteta culinara pentru clatite
Ingrediente:
1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu
lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau
ulei, dulceata sau gem, 1 lingura de unt topit pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Se
pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se
adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita
pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt
topit, amestecand intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana
subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se
infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o
lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se
acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce
clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folsind
un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o
farfurie una peste alta. Din cind in cind se amesteca compozitia din
castron , ca sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate
subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2
oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pana la 20 de bucati. Cind toate
sunt gata, se umplu pe rand cu gem sau cu dulceata, se intorc marginile
laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau citeva
minute la cuptor, acoperite, sa se infierbinte.
Mod de servire Inainte de a se servi se presara cu zahar praf
sursa: retete-bune.com
Clatite
Posted on joi, 29 septembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu