Ingrediente:
500 g faina, 2 oua, 100 g unt, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de la 1 lamaie sau 1 portocala, 25 g drojdie, 200 ml lapte, jumatate lingurita de sare, 400 ml ulei pentru prajit, 100 g zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Prepari maiaua din drojdie, cate 1 lingurita zahar si faina si 100 ml lapte caldut. Lasi maiaua sa dospeasca 20 de minute la cald. In faina cernuta, incorporezi maiaua, aromele, ouale batute cu sare, apoi laptele caldut ramas, in care ai dizolvat zaharul si zaharul vanilat. Framanti aluatul timp de 20 de minute, incorporand untul topi. Lasi aluatul sa creasca la cald, pentru 45 de minute.
Intinzi o foaie groasa de 1 cm si tai cu paharul rondelele de aluat. Le lasi 20 de minute sa creasca la cald, pe planseta. Prajesti rondelele pe ambele parti, in baie de ulei incins, apoi le scoti pe hartie absorbanta. Calde, le pudrezi cu zahar vanilat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu