.

Biscuiti bicolori

Posted on
  • luni, 31 octombrie 2011
  • by
  • zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se fac biscuiti bicolori, reteta culinara pentru biscuiti bicolori


    Ingrediente:

    1 1/3 cana faina, 1 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit de sare, 1/2 cana unt moale, 1/2 cana zahar tos, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 galbenus mare, cate 1/4 lingurita esenta de lamaie si portocale, colorant alimentar galben si rosu

    Mod de preparare:

    Dozezi ingredientele cu o cana de 250 ml. Cerni faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, mixezi untul si zaharul. In crema obtinuta, adaugi galbenusul si esenta de vanilie. Amesteci bine compozitiile.

    Imparti aluatul in 4. Doua parti vor ramane albe. In celelalte incorporezi esenta de lamaie si colorantul galben, respectiv cateva picaturi de colorant rosu si esenta de portocale.

    Presari cu faina doua bucati de hartie cerata. Pe una intinzi un dreptunghi de aluat alb, iar pe cealalta untul colorat. Cu ajutorul hartiei, suprapui aluatul colorat peste cel alb si le rulezi strans impreuna. Le invelesti in folie si le pastrezi la congelator 1 ora. Procedezi la fel cu bucatile de alut ramase.

    Scoti pe rand ruladele din frigider si le tai in felii de 1/2 cm. Asezi rondelele in tava tapetata cu hartie de copt, la 2-3 cm una de alta.

    Le coci 12-15 minute, la 180 grade Celsius. Dupa ce s-au racit in tava, lucrezi urmatoarea bucata de aluat congelat.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint